Een tweedehands elektrische fiets kopen

Moet je dat wel of niet doen?


Een tweedehands elektrische fiets kopen

Een tweedehands elektrische fiets kopen, moet je dat nou wel doen?

De eerste elektrische fiets kwam bijna 20 jaar geleden op de markt. Elektrische fietsen zijn in de loop van de tijd van steeds betere kwaliteit geworden. Veel consumenten zijn toe aan een nieuw model en ruilen hun oude elektrische fiets in. De Fietscity winkels hebben dan ook een ruime voorraad tweedehands elektrische fietsen.

Waarom zou je geen tweedehands elektrische fiets kopen?

Vroeger was de gedachte dat het niet slim was om een gebruikte elektrische fiets te kopen. De accu zou door de leeftijd te slecht zijn geworden, de software zou sterk verouderd zijn en de technologie zou ook alweer flink verouderd zijn. Een nieuwe E-bike kopen had dan toch wel flinke voordelen die opwegen tegen de aankoopprijs.

Toch zijn deze argumenten inmiddels óók flink verouderd. Het kopen van een tweedehands elektrische fiets kan tegenwoordig een erg goede én voordelige optie zijn.

Waarom zou je wél een tweedehands elektrische fiets kopen?

Van een groot aantal elektrische fietsen kan de software door onze E-bike experts worden ge-update, zo is het argument dat de software verouderd is bij een tweedehands elektrische fiets meteen van tafel. Een accu blijft natuurlijk wel een batterij, waarvan de conditie met de tijd afneemt. Toch is ook dit geen argument om een gebruikte E-bike voor te laten staan. De filialen van Fietscity bieden de mogelijkheid om de conditie van de accu te testen. Soms is de conditie van de accu dan wel afgenomen, maar is de actieradius nog steeds voldoende. Is dat niet het geval? Dan is het ook nog een optie om een nieuwe accu aan te schaffen.

Accu testen

In de winkels van Fietscity is het mogelijk om de accu van de elektrische fiets te testen en om de nog beschikbare inhoud in Ampere uur te meten middels een 4-4-2-tester. Op deze manier verzeker je je ervan dat je een fiets koopt met een goede accu.

Het testen van een accu gaat als volgt:

 • De accu wordt eerst volledig opgeladen, waarbij ook de laadspanning van de acculader wordt gemeten en gecontroleerd.
 • Vervolgens wordt de accu ontladen: de tester meet dan de ontlaadstroom, accuspanning en de tijd waarin de ontlading plaats vindt.
 • Na ontlading kunnen we de nog werkelijk aanwezige capaciteit van de accu aflezen en daarmee beoordelen of de accu nog voldoende actieradius heeft.

Aan de hand van de testresultaten is het een stuk gemakkelijker om de beslissing voor een gebruikte elektrische fiets te maken. De testresultaten geven namelijk een duidelijke indicatie van de actieradius die de accu nog kan halen. Is dat niet meer voldoende? Dan is een nieuwe accu ook nog een optie, overleg met de verkoper van de betreffende winkel wat daarvan de meerprijs zou zijn.

Actieradius, wat is dat?

De actieradius van de accu is een indicatie van hoeveel kilometer er met een volle, opgeladen accu gefietst kan worden. Hoe hoger de actieradius, hoe verder je kunt fietsen. De actieradius is altijd een indicatie van de afstand, want er zijn een aantal factoren van invloed. Hoe meer je namelijk van de accu vraagt, hoe minder kilometers je met de de accu kunt rijden. De belangrijkste invloeden op de actieradius zijn:

 • Bandenspanning: wanneer je banden zacht zijn, kost het fietsen meer energie;
 • Het gebruik van de versnellingen: het kost jou meer energie om weg te fietsen vanuit een zware versnelling, maar ook de accu verbruikt op dat moment meer energie;
 • Weersinvloeden: bij tegenwind heb je natuurlijk meer weerstand bij het fietsen en dat merk je ook in de actieradius van de accu;
 • Het wegdek: fietsen op verharde paden gaat nou eenmaal een stuk gemakkelijker dan op onverharde (zand)paden. Daarnaast maakt het ook verschil of je over vlak terrein fietst, of over heuvelachtig terrein.
 • De mate van ondersteuning: vraag je meer ondersteuning, dan vraag je meer van de accu.

Bij de Fietscity winkels krijg je dus een goed een eerlijk advies over de kwaliteit en de aankoop van een tweedehands elektrische fiets. Tweedehands elektrische fietsen krijgen bij Fietscity altijd een volledige onderhoudsbeurt, zodat je zeker weet dat de fiets in goede staat is bij aankoop. Bekijk ons volledige aanbod op onze website. 


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

 • Fietscity Dijkgraaf
 • Elspeterweg 34
 • 3888 MV, Uddel
 • dijkgraaf@fietscity.nl
 • (0577) 40 14 02
 • KvK: 90614135
 • BTW: NL865378642B01
 • IBAN: NL75RABO0128647477
Afspraak maken Onderdelen & Accessoires

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  8.00-12.30 13.00-17.30
Woensdag:  8.00-12.30 13.00-17.30
Donderdag:  8.00-12.30 13.00-17.30
Vrijdag:  8.00-12.30 13.00-17.30
Zaterdag:  8.00-12.30 13.00-16.00
Zondag:  Gesloten
 
Middagpauze van 12.30 tot 13.00 uur
Buiten openingstijden op afspraak mogelijk

Fietsverhuur is op zondag ook gesloten.

Zomervakantiesluiting:
Vrijdag 26 juli t/m maandag 12 augustus 2024

Ook gesloten op:
Vrijdag 29 dec. 2023 vanaf 13.00 uur gesloten
Za 30 dec 2023 gesloten
Za. 27 april 2024 koningsdag
Do 9 mei 2024 Hemelvaartsdag
Wo 25 en Do 26 dec 2024 Kerstdagen


Facebook


Onze merken

Alpina
Batavus
Cortina
Gazelle
Loekie
Merida
Qwic
Sparta
Sparta Young
Van Raam
Vogue