Meer over de omgeving

Korte samenvatting over de omgeving Uddel - Elspeet - Garderen


Meer over de omgeving

Meer over Uddel op de Veluwe

Uddel is een dorp op de Veluwe en hoort bij de gemeente Apeldoorn. De eerste vermelding van Uddel dateert uit 792, als de nederzetting Uttiloch. In 2017 bestond Uddel dus 1225 jaar.  Uddel is gelegen aan de N310  in de omgeving van Garderen en Elspeet.

Onder het dorp Uddel vallen ook de buurtschappen Meerveld en Nieuw-Milligen. Hier zijn onder andere ook het Landal Park, genaamd Rabbit Hill , het Air Operations Control Station Nieuw Milligen (AOCS NM), en het Nationaal Hippisch Centrum KNHS gevestigd.

Het bekendste historische plekje in Uddel is het Uddelermeer met daarbij de Hunenschans , dit meer is waarschijnlijk ontstaan tijdens de ijstijd als een pingoruine of een ijskernheuvel.

Ontdek het mooie buitengebied van Uddel. Fiets of wandel door de prachtige omgeving met bos en de heide van Kroondomein het Loo. Laat je verrassen door het afwisselende landschap. Sinds kort is er ook een klompenpad. deze start bij restaurant Uddelermeer. Doe de Klompen aan, rugzak op en gaan!

Meer informatie over Uddel en omgeving is te vinden op: uddel.info/over-uddel

Fiets huren in Uddel:
Bent u op vakantie op de Veluwe of zomaar een dagje in Uddel? dan kunt u een fiets huren bij Fietsverhuur Uddel. Op deze website www.fietsverhuuruddel.nl kunt u de mogelijkheden bekijken en direct de huurfiets online reserveren.

 

Meer over Elspeet

Elspeet is een toeristisch dorp gelegen tussen  Uddel, Vierhouten, Nunspeet en Staverden.Elspeet is een dorp op de Veluwe en hoort bij de gemeente Nunspeet.

Een mooi plekje om te bekijken in Elspeet is de schaapskooi. In de zomer begrazen de schapen de heidevelden tussen Elspeet en Vierhouten. Daarnaast heeft Elspeet nog een mooi gerestaureerde Molen de hoop, die het bezoeken waard is.

Ontdek het mooie buitengebied van Elspeet. Fiets of wandel door de prachtige omgeving met bos en de heide van Kroondomein het Loo en van het Gelders landschap. Laat je verrassen door het afwisselende landschap.

Fietsverhuur Elspeet:
Bent u op vakantie of zomaar een dagje in Elspeet ? dan kunt u een fiets huren bij Fietsverhuur Uddel. Slechts 3 kilometer rijden vanaf de dorpskern van Elspeet. Op deze website www.fietsverhuuruddel.nl kunt u de mogelijkheden bekijken en direct de huurfiets online reserveren. U kunt uw auto tijdens de fietstocht gratis op ons parkeerterrein parkeren.

 

Garderen

Garderen is een toeristisch dorp gelegen tussen Uddel, Putten, Kootwijk en Speuld. Garderen is een dorp op de Veluwe en hoort bij de gemeente Barneveld.

Een mooie en bekende activiteit om te bekijken in Garderen zijn de zandsculpturen en de beeldentuin. Daarnaast heeft Garderen ook een groot Klimbos, maar er zijn ook diverse eet en drinkgelegenheden die het bezoeken waard is.

Ontdek het mooie buitengebied van Garderen. Fiets of wandel door de prachtige omgeving met bos en de heide van Kroondomein het Loo en van het Gelders landschap. Laat je verrassen door het afwisselende landschap.

Fietsverhuur Garderen:
Bent u op vakantie of zomaar een dagje in Garderen ? dan kunt u een fiets huren bij Fietsverhuur Uddel. Slechts 4 kilometer rijden vanaf de dorpskern van Garderen. Op deze website www.fietsverhuuruddel.nl kunt u de mogelijkheden bekijken en direct de huurfiets online reserveren. U kunt uw auto tijdens de fietstocht gratis op ons parkeerterrein parkeren. 

De Veluwe in omgeving Uddel - Elspeet - Garderen:

Uddel is een dorp midden op de Veluwe tussen de plaatsen Elspeet, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten en Garderen. De omgeving is erg mooi om te voet of per fiets te verkennen. Het bekendste plekje is toch wel het Uddelermeer. Dit meer is het hoogst gelegen meer van Nederland. Als u van Uddel naar Garderen rijdt komt u er vanzelf langs. In de nabije omgeving, binnen fietsafstand, vindt u ook Kasteel Staverden met daarbij ook Bierbrouwerij de Uddelaer.  (Staverden is het kleinste stadje van Nederland) en Dolfinarium Harderwijk. In Apeldoorn vindt u o.a. de Julianatoren, Apenheul en Paleis het Loo. In Garderen een Klimbos en nog veel meer. In de omgeving zijn ook vele eet en drink gelegenheden. Er is dus voldoende te doen en te zien. Wilt u op een gezonde en ontspannen manier de Veluwe verkennen? Huur dan een fiets bij Fietscity Dijkgraaf in Uddel. We wensen u alvast veel fietsplezier.


TerugDeel het met uw vrienden!


Zomervakantie sluiting

Van 14 t/m 28 augustus gesloten ivm zomervakantie

 

Toch een dringende vraag?

Tussen zaterdag 14 en woensdag 25 augustus zijn wij telefonisch ook niet bereikbaar. 
U kunt wel een email sturen naar dijkgraaf@fietscity.nl . Deze mail wordt gelezen en binnen 48 uur beantwoord.   (niet dringende mail wordt vanaf maandag 30 augustus weer opgepakt)  Vanaf 26 augustus zijn wij telefonisch weer bereikbaar.

 


Contactgegevens

  • Fietscity Dijkgraaf
  • Elspeterweg 34
  • 3888 MV, Uddel
  • dijkgraaf@fietscity.nl
  • (0577) 40 14 02
  • KvK: 70188912
  • BTW: NL001382052B12
  • IBAN: NL75RABO0128647477
Afspraak maken Onderdelen & Accessoires

Openingstijden

Maandag:  8.00-18.00
Dinsdag:  8.00-18.00
Woensdag:  8.00-18.00
Donderdag:  8.00-18.00
Vrijdag:  8.00-18.00
Zaterdag:  9.00-16.00
Zondag:  Gesloten
 
Wij werken volgens de RIVM Corona regels.

Fietsverhuur is op zondag gesloten.

Vakantiesluiting van Za.14 t/m Za.28 augustus 2021


Facebook


Onze merken

Alpina
Batavus
Cortina
Gazelle
Loekie
Merida
Qwic
Sparta
Sparta Young
Van Raam
Vogue